Головна Новини Суспільство Наука та освіта Маловідомі факти про алергію на арахіс, які потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Маловідомі факти про алергію на арахіс, які потрібно знати

Алергія на арахіс вважається найпоширенішою у світі, а за останнє десятиріччя хворих побільшало на більш ніж 20 відсотків

20 листопада 2020, 18:13
Поділіться публікацією:

Кілька фактів про алергію на арахіс, яка може повністю змінити уявлення про це явище. 

Маловідомі факти про алергію на арахіс, які потрібно знати

Фото: AgroDay

Нині найпоширенішою алергією у дітей вважається алергічна реакція на арахіс. І цей показник лише зростає. З 2010 року він збільшився на 21% у 6,1 мільйона людей у світі. 

Факт №1. Багато немовлят хворіють на екзему

Ви задумувалися, чому в одних дітей є алергія на арахіс, а в інших ні? Експерти пов’язують алергічну реакцію з екземою у малюків.  Поява характерних ранок, коли шкіра свербить та лущиться. Лікарі повідомляють, що більшість харчових алергій, включаючи арахіс, яйця, сою, пшеницю та коров’яче молоко, можуть розвиватися після їх контакту через чутливу шкіру дитини, коли подразник потрапляє через ранки в кров. І хоча не кожна дитина, яка перехворіла на екзему має алергічні прояви, але ця причина — показник ймовірності її розвитку в старшому віці. 

Факт №2. Арахіс не можна уникати вічно

Якщо дитина страждає на алергію, то звичайно батьки зроблять все, щоб уникати продукції з його вмістом. Однак не на всіх етикетках можна знайти відповідну помітку. Лише на 10% продукції є маркування "Може містити арахіс" тощо. 

Страх перед харчовою алергією зростає, і деякі медики лише "підливають масла у вогонь" роблячи страшні прогнози. Алергологи запевняють, що з наслідками реакції можна впоратись, головне слідкувати порадам свого лікаря-спеціаліста. 

Факт №3. Відсоток смертності  від алергії на арахіс надзвичайно низька

Коли людина дізнається про алергію в себе чи в близьких, зростає страх перед летальним наслідком. Проте серйозної небезпеки життя, коли індивідуальна непереносимість арахісу дуже сильна, складає менш як 1%. Наприклад в США, де скупчення алергіків чи не найбільше у світі, від анафілактичного шоку страждає всього 5%. 

Якщо ж алергік входить в групу ризику, йому необхідно носити при собі шприц з адреналіном, який не має побічних ефектів на організм людини.

Факт №4. Алергії на арахіс можна уникнути

Результати дослідження у 2015 році демонструють, що додавання арахісу до раціону дітей до 11 місяців зменшує ризик появи алергії на 70-80%. Після цих дослідів Американська академія педіатрії та алергологічні організації по всьому світі створили нові рекомендації, згідно з якими батькам слід вводити продукти з арахісом немовлятам з 4 місяців.

Факт №5. Існує лікування для зменшення проявів алергічної реакції

Упродовж останніх 10 років алергологи вивчають поступове ведення до раціону арахіс, від крихітної дози та збільшуючи її. Практикують це для того з надією на те, що стабілізують харчову енергію пацієнта, який страждає на алергію. 

У січні 2020 року Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) затвердило першу таку терапію для дітей віком від 4 до 17 з алергією на арахіс.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, що McDonald's продаватиме веганські бургери. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини