Головна Новини Суспільство Наука та освіта Людство хочуть пригостити вином з Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство хочуть пригостити вином з Марса

У Тбілісі вже побудували спеціальну теплицю, в якій проводять агроексперименти

11 серпня 2020, 09:59
Поділіться публікацією:

Грузини заявили про те, що вони стануть першою країною, якій вдасться виростити виноград на Марсі та запустити виробництво інопланетного вина. Як повідомляє "Голос Америки", в рамках проекту IX Millennium, в Тбілісі вже побудували спеціальну теплицю, в якій проводять агроексперименти.

Людство хочуть пригостити вином з Марса

Повідомляється, що Грузія заявила про себе як про першу державу, де народ навчився робити вино. Тепер же грузини хочуть стати першими, хто почне вирощувати виноград на Марсі. Вчена Маріка Тарасшвілі вже виводить вид бактерій, які дозволять зробити марсіанську землю плодоносною. За її словами, вона працює над тим, щоб ці бактерії трансформували мляву поверхню Марса в ту, де могли б рости різні рослини, в тому числі й виноград. А спробують втілити в життя цей експеримент протягом 15 років — саме такі терміни поставила компанія Ілона Маска SpaceX щодо космічної місії на Марс.

Нагадаємо, вчені представили світу нове дослідження, в якому розсекретили, чим відрізняється чоловічий мозок від жіночого. Повідомляється, що експерти з Китаю вивчили МРТ понад 2000 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті. Було виявлено відмінності в будові окремих областей головного мозку чоловіків і жінок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини