Головна Новини Суспільство Наука та освіта Колишня міністр освіти озвучила слабкі сторони освітньої галузі
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишня міністр освіти озвучила слабкі сторони освітньої галузі

Колишня міносвіти Ганна Новосад розповіла, які проблеми навчальних закладів показала пандемія

6 листопада 2020, 15:50
Поділіться публікацією:

У своєму інтерв’ю виданню "Новое Время" колишня міністр освіти та науки Ганна Новосад розповіла про слабкі сторони освітньої галузі, які показала пандемія коронавірусу. Однією з найголовніших проблем сьогодення залишається безпека учнів та вчителів, яка виникає з недофінансування навчальних закладів.

Колишня міністр освіти озвучила слабкі сторони освітньої галузі

Фото: Liga.net

“Буквально тиждень тому уряд схвалив рішення з залишків фонду Міністерства освіти виділити лише 504 млн гривень на усі п’ятнадцять тисяч українських шкіл. Сказати, що це мало — це нічого не сказати”. — зазначила  колишня міністр.

Другим пунктом Ганна Новосад визначила неспроможність українських шкіл швидко адаптуватися до нових умов, тобто до дистанційного навчання.

Колишня міносвіти зазначає, що у зв'язку зі зростанням захворювань, діти й надалі сидітимуть на карантині, що нормально для старших класів, але неприйнятно для менших школярів, адже їм потрібно докладати більше дисципліни та зусиль для навчального процесу. Через це у дітей можуть з’явитися прогалини в навчанні та знаннях.

“Є перші невеликі дослідження американців, які показують, що діти протягом цього карантину можуть втратити до року їхніх навчальних досягнень, якщо локдаун і карантин триватимуть”, — заявила пані Ганна.

Розв'язання проблеми Новосад вбачає в активній та продуктивній роботі Міністерства освіти. Також пані Ганна заявляє, що учнів менших класів краще пускати за парти, чим тримати вдома.

“За словами лікарів, молодші діти легше переносять хворобу, і тому є сенс не переходити на домашнє навчання, а все-таки відвідувати школу. У той час, як старші класи, які є більш самостійними у навчанні, могли б навчатися вдома”, — аргументує свою думку жінка.

Читайте також, скільки канікул буде у школярів взимку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини