Колишня міністр освіти озвучила слабкі сторони освітньої галузі

Колишня міносвіти Ганна Новосад розповіла, які проблеми навчальних закладів показала пандемія

У своєму інтерв’ю виданню "Новое Время" колишня міністр освіти та науки Ганна Новосад розповіла про слабкі сторони освітньої галузі, які показала пандемія коронавірусу. Однією з найголовніших проблем сьогодення залишається безпека учнів та вчителів, яка виникає з недофінансування навчальних закладів.

“Буквально тиждень тому уряд схвалив рішення з залишків фонду Міністерства освіти виділити лише 504 млн гривень на усі п’ятнадцять тисяч українських шкіл. Сказати, що це мало — це нічого не сказати”. - зазначила колишня міністр.

Другим пунктом Ганна Новосад визначила неспроможність українських шкіл швидко адаптуватися до нових умов, тобто до дистанційного навчання.

Колишня міносвіти зазначає, що у зв'язку зі зростанням захворювань, діти й надалі сидітимуть на карантині, що нормально для старших класів, але неприйнятно для менших школярів, адже їм потрібно докладати більше дисципліни та зусиль для навчального процесу. Через це у дітей можуть з’явитися прогалини в навчанні та знаннях.

“Є перші невеликі дослідження американців, які показують, що діти протягом цього карантину можуть втратити до року їхніх навчальних досягнень, якщо локдаун і карантин триватимуть”, - заявила пані Ганна.

Розв'язання проблеми Новосад вбачає в активній та продуктивній роботі Міністерства освіти. Також пані Ганна заявляє, що учнів менших класів краще пускати за парти, чим тримати вдома.

“За словами лікарів, молодші діти легше переносять хворобу, і тому є сенс не переходити на домашнє навчання, а все-таки відвідувати школу. У той час, як старші класи, які є більш самостійними у навчанні, могли б навчатися вдома”, - аргументує свою думку жінка.

Читайте також, скільки канікул буде у школярів взимку.