Китайські вчені створили унікальний вид рису

Новий рис набагато корисніше інших сортів

Китай - найбільший у світі виробник рису. У країні налічується понад 10 тисяч сортів цього продукту. Їх основні відмінності між собою: різні регіони, швидкість дозрівання, розмір крупинки та колір. І ось зовсім недавно китайським вченим вдалося створити ще один унікальний вид рису, який назвали Юань Мі. Про це повідомляє Agro-smart.

Дослідники, завдяки своїм розробкам, представили плід рису, який росте в солоній воді. Завдяки йому мільйони квадратних кілометрів ґрунту в Китаї, де рівень солоності й кислотності досить високий, можна використовувати для вирощування 50 млн тонн цього виду рису. А він, в свою чергу, зміг би живити близько 200 млн людей. Такими міркуваннями поділився китайський агроном Юань Лонгпінг, який створив перші гібридні сорти рису в 1970-х роках.

Відзначається, що новий рис набагато корисніше інших сортів, тому що містить більше кальцію та інших цінних мікроелементів. Завдяки тому, що його можна вирощувати в солоній воді, фермери зможуть використовувати менше пестицидів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені Австралії знайшли технологію по перетворенню солоної води в питну.