Ілон Маск оголосив конкурс на 100 млн доларів

Ілон Маск пообіцяв сто мільйонів за ефективну технологію уловлювання вуглекислого газу

Людство все більше стикається з екологічними проблемами. Одним із серйозних факторів забруднення атмосфери є вуглекислий газ. Вчені б'ються не один рік над створенням технології з його уловлювання. Не залишився осторонь і мільярдер, винахідник, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск - один з найбагатших людей світу. Маск оголосив конкурс на технологію уловлювання вуглецю. Переможцю Ілон Маск пообіцяв заплатити 100 мільйонів доларів. Таке повідомлення мільярдер опублікував у своєму Тwitter.

"Я жертвую 100 мільйонів доларів на приз за кращу технологію уловлювання вуглецю. Подробиці на наступному тижні", - написав він.

Втім, користувачі Мережі вже розкритикували конкурс Маска - читачі запропонували почати з пожертвувань на боротьбу з коронавірусом, зокрема, закупити вакцину від захворювання.

"Як щодо того, щоб пожертвувати 100 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19, а також провести тестування і вакцинацію? .. Якщо ми не переможемо COVID-19, не матиме значення, який у нас вуглецевий слід!" - прокоментував пропозицію Маска якийсь Майк Хофер.

Як повідомляв портал "Коментарі", В Нью-Йорку хочуть побудувати хмарочос, який буде поглинати вуглекислий газ. Проект нової висотки розробило Паризьке архітектурне бюро. А побудувати будівлю можуть на острові Рузвельта. Про це розповіла в Facebook еколог Валерія Заружко.

Хмарочос, який планують звести, може досягти 737 метрів у висоту. Він буде мати досить химерну форму, чимось нагадує корінь мандрагори. Від цієї рослини, схожої на силует людини, проект і отримав свою назву. Так архітектори хочуть підкреслити взаємозв'язок людини і природи та нагадати про необхідність піклуватися про навколишнє середовище. Творці проекту хочуть, щоб вже через 30 років Нью-Йорк став вуглецево-нейтральним.