Головна Новини Суспільство Наука та освіта Фотофакт: астронавти зібрали урожай редиски на МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотофакт: астронавти зібрали урожай редиски на МКС

Вирощені в космосі продукти дозволять астронавтам забезпечити себе продуктами під час місій на Місяць і Марс

4 грудня 2020, 19:24
Поділіться публікацією:

Астронавти, які зараз перебувають з місією на Міжнародній космічній станції (МКС), зібрали урожай редиски, вирощеної в космосі. Про це пише CNN.

Фотофакт: астронавти зібрали урожай редиски на МКС

У понеділок бортінженер НАСА Кейт Рубінс витягла 20 рослин редису, вирощених в сучасному рослинному середовищі проживання космічної станції, загорнувши їх у фольгу для холодного зберігання, поки вони не зможуть повернутися на Землю в наступному році.

Редис — це останній вид свіжих продуктів, який успішно вирощується і збирається у невагомості. Космонавти також встигли виростити червоний салат Ромен, зелений салат, китайську капусту, сочевицю і гірчицю, йдеться в інформаційному листі НАСА.

"Я працюю над вирощуванням овочів в космосі з самого початку, і кожен новий урожай, який нам вдалося виростити, приносить мені велику радість, бо нові знання, які ми отримуємо завдяки цьому, допоможуть НАСА відправити астронавтів на Марс і безпечно повернути їх назад", — зазначила керівник програми Advanced Plant Habitat в Космічному центрі Кеннеді НАСА Ніколь Дюфур.

Фотофакт: астронавти зібрали урожай редиски на МКС - фото 2
Фотофакт: астронавти зібрали урожай редиски на МКС - фото 3

Раніше "Коментарі" писали, що російський космонавт Сергій Кудь-Сверчков відкрив таємницю і розповів, чим харчуються на Міжнародній космічній станції. Чоловік розвіяв головний міф, який з дитинства вводив в оману людей. Виявляється, їжа в тюбиках давно не використовується жодною країною, яка відправляє фахівців в космос. Головний раціон космонавтів — сублімована сушка, звичайні консерви, хліб. Їжа знаходиться в індивідуальних упаковках. Упаковка для однієї людини розрахована на 16 днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини