Головна Новини Суспільство Наука та освіта Facebook збільшує стрес і робить людей нещасними, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook збільшує стрес і робить людей нещасними, - дослідження

У тих, хто регулярно користується цією соціальною мережею, спостерігається незадоволення реальним життям, а також розвинена депресія

24 листопада 2020, 21:21
Поділіться публікацією:

Вчені з Датського інституту дослідження щастя визначили, що використання популярної мережі Facebook може збільшувати стрес, тривогу, а також робить людей нещасними. Дослідники виявили, що відмова від Facebook протягом одного тижня може значно поліпшити самопочуття, допомогти зосередитися і навіть підвищити загальне задоволення життям.

Facebook збільшує стрес і робить людей нещасними, - дослідження

ФОТО: З відкритих джерел

У дослідженні вчених взяли участь понад тисячу осіб, яких розділили на дві групи. Одній заборонили користуватися соціальною мережею протягом семи днів, а інший запропонували користуватися Facebook в звичайному режимі.

Після тижня екперименту учасникам було поставлено ряд запитань, і відповіді на них вразили вчених. Люди, які продовжували використовувати Facebook, піддавалися стресу на 55% частіше, а ті, хто відсторонився від регулярного використання соцмережі, відчували менше труднощів з концентрацією, велике задоволення реальним життям.

Тим часом, більшість людей, які продовжували користуватися Facebook, повідомляли про почуття самотності, смутку, депресії, злості і занепокоєння.

У висновку вчені відзначили, що 39% людей частіше відчувають себе менш щасливими, ніж їхні друзі:

"Замість того, щоб зосередитися на тому, що нам дійсно потрібно, у нас є прикра тенденція зосереджуватися на тому, що є у інших людей", — сказано в дослідженні.

Раніше "Коментарі" розповідали, що вчені назвали ще один препарат, який зупиняє ріст ракових клітин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини