Дослідники назвали головну загрозу для людства

Дослідники вважають, що потрібно зменшити нерівність

Кожна людина прагне до багатства, і, здавалося б, це бажання є абсолютно нормальним. Але група дослідників з Австралії, Великобританії і Швейцарії стверджує, що прагнення людей заволодіти багатством завдає величезної шкоди людству. Свої висновки вони опублікували у статті на сайті Nature Communications.

Дослідники стурбовані тим, що зростання добробуту сприяє збільшенню викидів шкідливих речовин в атмосферу, які згубно впливають на навколишнє середовище. І вся справа в постійно зростаючому процесі споживання. Він настільки швидко зростає, що нові технології, спрямовані на захист Землі від згубного впливу, не встигають за ним.

Експерти називають надмірне споживання небезпечним для планети і відзначають, що необхідно зменшити нерівність, а також "кинути виклик поданням про те, що багатство й ті, хто їм володіє, це очевидне благо".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) забрудненим повітрям доводиться дихати приблизно половині жителів планети.