Головна Новини Суспільство Наука та освіта Досить похмура історія: чому «Чорна п'ятниця» називається саме так
commentss НОВИНИ Всі новини

Досить похмура історія: чому «Чорна п'ятниця» називається саме так

Чорна п'ятниця - перша п'ятниця після Дня подяки в США

24 листопада 2020, 21:46 comments1138
Поділіться публікацією:

Більшість з нас упевнені в тому, що Чорна п'ятниця отримала таку назву, тому що знижки стають настільки великими, що магазини працюють собі в збиток. Але насправді це далеко не так, і ось чому.

Досить похмура історія: чому «Чорна п'ятниця» називається саме так

Чому «Чорна п'ятниця» називається саме так. Фото: unsplash

Вперше цей термін використали два фінансиста Джей Гулд і Джим Фіск в 1969 році, коли зважилися скупити максимально багато національного золота, щоб пізніше продати його за вигідною для себе ціною. Про хитрий план незабаром стало відомо, тому фондовий ринок опинився в стані вільного падіння. І це призвело до того, що гроші втратили все багатії того часу.

А в кінці 1950-х роботодавці почали відстежувати дивну закономірність: багато людей брали лікарняний саме після Дня подяки. Через що для підприємців ця п'ятниця дійсно стала "чорною", тому що виробництво зупинялося на кілька днів.

Правоохоронні органи теж почали називати наступну п'ятницю після Дня подяки "чорною", тому що вони працювали в ці дні понаднормово, так як ніхто не ходив на роботу.

А ось американські продавці довго думали, як назвати день знижок після свята. Спочатку була "Велика п'ятниця", але вона чомусь не прижилася. І тільки через деякий час вона стала називатися "Чорною п'ятницею", що означало вигідні товари для покупців і рекордний прибуток для магазинів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Чорна п'ятниця 2020: на що скаржаться українські покупці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андреишка

25 листопада 2020, 14:36

На Алиэкспресе Черная Пятница уже началась! Очень много выгодных скидок, купонов, промокодов публикуют в телеграм канале @ChinaGoodBuy это очень удобно, а главное - выгодно!


Новини