Головна Новини Суспільство Наука та освіта Додаткові предмети за ЗНО можуть стати платними
commentss НОВИНИ Всі новини

Додаткові предмети за ЗНО можуть стати платними

Додаткові предмети зовнішнього незалежного оцінювання можуть стати платними. Міністерство освіти і науки пропонує для обговорення відповідний проєкт наказу.

8 грудня 2020, 21:13
Поділіться публікацією:

Здати школярам ЗНО коштом державного бюджету можна було з п'яти предметів. Зараз, як кажуть на сайті Міністерства освіти і науки, додаткові предмети ЗНО можуть стати платними. Як говориться в пресрелізі МОН, дане рішення допоможе зменшити витрати на тестування, які будуть проходити підсумкову державну атестацію у формі ЗНО.

Додаткові предмети за ЗНО можуть стати платними

ФОТО: З відкритих джерел

"Проходження зовнішнього оцінювання: з встановленого МОН кількості навчальних предметів за рахунок коштів державного бюджету; понад установлений МОН кількості навчальних предметів за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб в порядку, встановленому Міністерством освіти і науки", — свідчить текст проекту.

Обговорювати даний проєкт будуть до кінця грудня. В Україні в зв'язку з коронавірусів в цьому році випускники шкіл були звільнені від обов'язкової державної підсумкової атестації в цьому році, але зовнішнє незалежне оцінювання залишилося в силі.

Відзначимо, цілий рік школярі займаються з репетиторами, щоб в кінці року здати ЗНО. Так, з наступного року в перелік обов'язкових предметів додадуть математику.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Столичним школам з міського бюджету виділили понад 23 мільйонів гривень для захисту від COVID-19. На засоби індивідуального захисту для установ загальної середньої освіти Шевченківського району направлено 736,2 тис. Грн, а на закупівлю паперових рушників, дезінфікуючих засобів, бактерицидних ламп і термометрів — більше 1 млн грн. У Печерському районі на маски і антисептики знадобилося більше 1,6 млн грн, з яких близько 259 тис. Грн — на медичні маски, напівмаски фільтруючі, захисні щитки та костюми і більш 1,3 млн на деззасоби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини