Головна Новини Суспільство Наука та освіта До Землі наближається небезпечний астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі наближається небезпечний астероїд

Небесне тіло пролетить на відстані в приблизно вісім мільйонів кілометрів

11 січня 2021, 14:43
Поділіться публікацією:

У найближчі два дні до Землі наблизиться потенційно небезпечний астероїд 2020 WU5, який був відкритий в кінці листопада 2020 року. Траєкторія його орбіти оприлюднена на офіційному сайті Лабораторії реактивного руху NASA.

До Землі наближається небезпечний астероїд

До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд - фото з відкритих джерел

Згідно з офіційними даними, астероїд належить до групи "аполлонів", тобто навколоземних об'єктів. Це означає, що його орбіти зможуть перетинати земну із зовнішнього боку. Як стверджують астрономи, діаметр астероїда складає від 0,5 до 1,1 кілометра.

Виходячи з розрахунків NASA, астероїд наблизиться до нашої планети на відстань в приблизно вісім мільйонів кілометрів, а в максимальному наближенні небесне тіло пролетить до Землі в ніч на 14 січня.

"Побачити астероїд можна буде в телескопи з діаметром об'єктива від 200 мм. Попри те, що астероїд пройде досить далеко від Землі — за різними оцінками, від 8,1 до 7,5 мільйона кілометрів — він віднесений до потенційно небезпечних", — сказано в повідомленні організації.

Нагадаємо, що раніше Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) продемонструвало колекцію зразків з астероїда Рюгу після повернення зонда Hayabusa2.

Як повідомляло інтернет-видання "Коментарі" раніше, астронавт NASA Віктор Гловер, один з чотирьох астронавтів на борту капсули SpaceX Crew Dragon, опублікував в Twitter відео приголомшливого виду з Землі під час свого першого польоту в космос. На відео Гловер сидить біля вікна, насолоджуючись видом з космосу. Астронавт, який служить пілотом і заступником командира на кораблі Crew Dragon, зазначив, що, відео не передає всієї краси, котру він побачив.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини