Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи вибухне автомобіль, якщо прострелити паливний бак (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вибухне автомобіль, якщо прострелити паливний бак (відео)

Доведеться сильно постаратися, щоб підірвати автомобіль таким чином

24 листопада 2020, 01:30 comments1238
Поділіться публікацією:








Мабуть, це один з найпопулярніших кінематографічних трюків — вибухаючий автомобіль, який злітає в повітря буквально від єдиного попадання кулі в бензобак. Він піднімається в повітря за лічені секунди, а по сторонах ефектно розлітаються його деталі. Але чи дійсно щось подібне може статися і в реальному житті? Давайте швидше це дізнаємося.

Чи вибухне автомобіль, якщо прострелити паливний бак (відео)

Чи вибухне бензобак від кулі. Фото: unsplash

Для того, щоб трапився потужний вибух, повинно бути поєднання трьох чинників: горючої речовини, повітря і джерела вогню. Але навіть при наявності всіх, не факт, що машина вибухне. Адже бак в цей момент повинен бути напівпорожнім, в ньому має бути достатньо паливо-повітряної суміші, яку потрібно доповнити вогнем.

Популярний міф вирішили перевірити фахівці концерну "Калашников". Вони розстріляли напівпорожні каністри з дизельним паливом і бензином. Кожну з них вони перевірили трьома пострілами з автомата, використавши патрони 5,45 × 39 мм ПС зі сталевим сердечником, бронебійним і трасируючим боєприпасом, і всі спроби повністю провалилися. Вміст каністри навіть не запалав, що вже там говорити про вибух.

Виходить, що подібний ефект — це кінематографічні хитрощі, які відрізняються від того, що буде відбуватися насправді. Але навіть якщо це і так, повторювати такі експерименти вкрай небезпечно для здоров'я, тому краще спостерігати за ними в черговому захоплюючому бойовику.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені спростували популярний міф з голлівудських фільмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини