Головна Новини Суспільство Наука та освіта Антропологи назвали причину, через яку вимерли стародавні люди
commentss НОВИНИ Всі новини

Антропологи назвали причину, через яку вимерли стародавні люди

Як з'ясувалося, колись існувало не менше 6 видів стародавніх людей роду Homo

20 жовтня 2020, 20:26
Поділіться публікацією:

Нам добре відомо, що з усіх видів стародавньої людини, вижити вдалося лише Homo sapiens або "Людині розумній". Експерти з Італії детально вивчили цю тему, опублікувавши результати своєї роботи у виданні One Earth, передає видання lenta.

Антропологи назвали причину, через яку вимерли стародавні люди

Причина, через яку вимерли стародавні люди. Фото: unsplash

Так, вчені заявили про те, що на світі існувало як мінімум 6 видів стародавніх людей роду Homo. Але вижити вдалося лише одному з них. Антропологи придумали комплексну модель, яка об'єднала в собі відомі кліматичні дані з археологічними відкриттями.

Після того, як вони детально вивчили це питання, фахівці прийшли до висновку, що древнім видам людей довелося загинути через динамічні зміни в кліматі. Вони припускають, що стародавні люди весь час кочували з місця на місце, щоб відшукати найтепліше місце. Однак клімат постійно змінювався, і їм не вдалося уникнути холоду.

У своєму експерименті антропологи використовували емуляцію клімату тієї епохи у високій роздільній здатності за період в 5 мільйонів років. Вони з'єднали її з великою базою даних, яка включає скам'янілості, які були знайдені на території більш 2,7 тисячі археологічних пам'яток.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відбувається з людським мозком після смерті. Вченим довелося спровокувати зупинку серця у гризунів, щоб відстежити активність мозку. Як виявилося, останні 30 секунд життя мозок працює активніше, ніж будь-коли. Також експерти впевнені в тому, що подібна закономірність відбувається і з людським мозком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини