Головна Новини Суспільство Наука та освіта Який кавовий напій «найнебезпечніший» для планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Який кавовий напій «найнебезпечніший» для планети

За кожним стаканчиком кави тягнеться вуглецевий слід

22 січня 2021, 08:50 comments1155
Поділіться публікацією:

Кава є одним з найпопулярніших напоїв у світі, адже мільйони людей не уявляють без неї свій ранок. Але виробництво кави несе з собою високий рівень емісій СО2 (вуглекислого газу). Дослідник Марк Маслин визначив, який кавовий напій найшкідливіший для природи.

Який кавовий напій «найнебезпечніший» для планети

названо найбільш шкідливий кавовий напій / фото: trulyexperiences.com

Вчений разом зі своїми колегами проаналізував сучасні темпи виробництва кави й з'ясував, що кількість цього продукту за найближчі 30 років може вирости в 3 рази, але це викличе негативний ефект через значне перевантаження тропічного середовища. Річ у тому, що при виробництві цього напою, який бадьорить, в повітря викидається чимало вуглекислого газу. Згідно з даними, в середньому при звичайному вирощуванні та експорті 1 кілограма кави сорту арабіка в атмосферу потрапляє близько 15,3 кілограма вуглекислого газу.

Дослідники вирішили перевірити, який же кавовий напій найбільш шкідливий для природи. З кав'ярні Starbucks взяли 4 напої й з'ясувалося, що найвищий показник викидів СО2 у лате — близько 0,55 кілограма. Цей напій вариться на основі молока, утворюючи в чашці або келиху трьох шарову суміш з кави, молока і піни. На другому місці — капучино (0,41 кг), на третьому — флет уайт (0,34 кг), й на четвертому — еспресо (0,28 кг).

Вчені давно стурбовані проблемою вуглекислого газу, який потрапляє в атмосферу, тому ЄС в найближчому майбутньому хоче запропонувати пакет законів, які будуть спрямовані на мінімізацію виробництва кави, пов'язаної з вирубкою тропічних лісів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як визначити справжність кави: вчені придумали метод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини