Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як зробити чашку кави ще смачнішою: відповідь вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити чашку кави ще смачнішою: відповідь вчених

Кава - той напій, без якого важко уявити не тільки свій ранок, а й робочий день

28 січня 2021, 18:56 comments1466
Поділіться публікацією:

Вчені провели новий науковий експеримент, в ході якого вивчили, що впливає на смакові рецептори людини. Для цього вони запросили 400 чоловіків і жінок, яким було запропоновано пити каву в навушниках. Виявляється, за допомогою цього можна почути звуки кави і краще її розкуштувати. Про це пише sciencedirect.

Як зробити чашку кави ще смачнішою: відповідь вчених

Як зробити смачну каву. Кава. Фото: unsplash

З першою чашкою кави добровольці почули звуки з рівнем гучності в 85 децибел — нормальний рівень гучності в кейтеринговому бізнесі. З другою чашкою звук зменшився — 65 децибел. Хоча обидві чашки ароматного напою були абсолютно однаковими.

Після чого учасники заявили, що друга чашка кави була значно смачніше першої. Також вони були впевнені в тому, що напій в другій чашці був значно дорожче, вишуканого сорту.

Пояснюється подібна омана тим, що коли люди п'ють каву в галасливій атмосфері, то вони не так чутливі до смаку і інших моментів. Шум може вплинути на те, наскільки гіркою, солодкою або ароматною буде кава в нашій чашці.

Саме з цієї причини фахівці рекомендують пити каву в тиші. Якщо ж така можливість надається вкрай рідко, то можна використовувати навушники. Добре підійде для цього легка джазова музика.

Як повідомляло видання "Коментарі", що буде з вашим організмом, якщо ви кожен день будете пити каву. Більшість людей любить починати свій день з цього ароматного і смачного напою. І це дійсно хороша звичка, яка не тільки бадьорить, але і підтримує здоров'я. Звичайно ж, якщо тільки нею не зловживати.
Знижує ризик захворіти на рак
У складі кави є антиоксиданти, які не тільки захищають клітини від старіння, а й здатні захистити від раку. Вчені заявили про те, що кілька чашок кави в день істотно знижують ризик розвитку діабету, хвороби Паркінсона, деменції, цирозу печінки і деяких видів раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини