Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як врятувати Землю від астероїда, який загрожує нашій планеті: вчені запропонували варіанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як врятувати Землю від астероїда, який загрожує нашій планеті: вчені запропонували варіанти

Як захистити Землю від гіпотетичного астероїда, якщо він буде їй загрожувати?

11 грудня 2020, 19:53
Поділіться публікацією:

66 млн років тому сталося падіння астероїда, через який вимерли динозаври. А в 2013 році впав Челябінський метеорит. Це говорить про те, що подібна загроза нікуди не зникла, і знову може спіткати Землю в майбутньому. Вчені пояснили, чи можливо буде в такому випадку врятуватися.

Як врятувати Землю від астероїда, який загрожує нашій планеті: вчені запропонували варіанти

Як врятувати Землю від астероїда. Фото: unsplash

Фахівці міркують над цим питанням вже досить довгий період часу і воно зрозуміло, адже питання вельми серйозне. На даний момент справа дійшла тільки до реєстрації навколоземних небесних тіл, які можуть бути потенційно небезпечними.

І якщо експертам таки вдасться знайти астероїд, який спрямований прямо в Землю, то ось, що вони збираються зробити.

Згідно з науковими даними, для знищення 200-метрового небесного тіла потрібен ядерний заряд потужністю в 3 мегатонни. Плюс, його ж ще треба якось доправити до метеориту та передбачити різноманітні загрози, які можуть з'явитися в процесі. Наприклад, утворення численних уламків. Але це лише перший варіант можливого сценарію.

А якщо ж астероїд виявиться настільки величезним, що його не зможе знищити ядерний вибух, то доведеться поміняти його траєкторію. А це можна зробити за допомогою, знову таки, ядерного вибуху — можна буде зрушити астероїд таким чином, щоб він розминувся з нашою планетою.

І ось ще третій випадок розвитку подій: відправити до метеориту великий зонд, який зіткнеться з ним і змінить його орбіту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені назвали 3 можливих сценарії, які вмить знищать нашу планету. Вони передбачають не один варіант кінця світу. Але варто зазначити, що є в цьому списку ті, які мають на увазі миттєве знищення Землі. Її може поглинути чорна діра, вона може зникнути через взаємодію речовини та антиречовини, а може статися зіткнення з якоюсь планетою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини