Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як буде виглядати наша планета без океанів: захоплююче відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде виглядати наша планета без океанів: захоплююче відео

Страшне і захоплююче видовище одночасно

6 листопада 2020, 18:46 comments1512
Поділіться публікацією:








Добре відомо, що океани займають більшу частину нашої планети, включаючи також довгий гірський хребет, найглибшу западину і природні древні "мости", по яких люди переходили з континенту на континент. Але що буде, якщо уявити Землю без них? Давайте розберемося.

Як буде виглядати наша планета без океанів: захоплююче відео

Як буде виглядати наша планета без океанів. Фото: unsplash

Щоб дізнатися, що ж станеться насправді, експерти опублікували в мережі неймовірне відео, на якому можна побачити науковий візуальний експеримент. Вони змоделювали не тільки кінцевий результат, а й поступове зникнення води з поверхні.

Так, можна помітити, що в міру зникнення рідини, стають видимими перші ділянки прихованої раніше землі: континентальні шельфи — підводні краю континентів. Вони створюють сухопутні "мости", які були потрібні людям для того, щоб переходити з континенту на континент. Багато років тому наші предки пересувалися з континентальної Європи до Великобританії, з Сибіру — на Аляску, а з Австралії потрапляти на сусідні острови.

У світі з океанами, рівень яких упав з 2000 до 3000 метрів, з'являється найдовший ланцюг гір на Землі. Це океанічні хребти, які простягаються на 60 000 кілометрів через всю планету.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені заявили про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини