Закликала до знищення українців: мешканка Молдови отримала покарання

У Молдові суд оштрафував жінку, яка поширювала у соцмережах заклики про ліквідацію українського народу.

Громадянка Молдови та Румунії була оштрафована на 25 тис. леїв (близько 50 тис. грн) через заклики до насильницьких дій проти українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Marker.

У травні 30-річна жінка перебувала в гостях у своїх знайомих, де опублікувала відео у соціальних мережах. Жінка на відео позує у кашкеті часів СРСР та заявила про необхідність знищити українців.

"Український народ треба було ліквідувати ще під час Другої світової війни", - сказала жінка.

Прокуратура Молдови висунула жінці звинувачення у розпалюванні ненависті та агітації до насильницьких дій. Слідчі органи вказали, що на відеоматеріалах оштрафована громадянка Молдови назвала представників українського народу "фашистами".

"Продемонструвала публічне розпалювання ненависті та провокування ворожнечі з метою приниження національної честі та гідності українського народу", - заявили у прокуратурі Молдови.

Молдовські слідчі органи також повідомили, що на суді 30-річна жінка визнала свою провину та погодилась з вироком, який вона може оскаржити впродовж 15 днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький суд оштрафував фанатку Володимира Путіна за її підтримку російській агресії в Україні. Уродженка України, яка проживає у Німеччині активно просуває проросійські наративи та влаштовує демонстрації у підтримку Росії. "Активістка" заявила, що Росія "допомагає" закінчити війну в Україні та не є агресором.

Також "Коментарі" писали про обурення росіян, які вимагають штрафів для українських тенісисток за відмову тиснути руки суперницям з Білорусі та Росії.

Теги: