Веніславський заявив про перекручування фактів у розслідуванні щодо закупок харчування Міноборони

За словами Веніславського, на засіданні комітету стало зрозуміло, що опублікована у ЗМІ інформація була перекручена

У розслідуванні щодо нібито завищених цін на продукти у закупках Міноборони перекрутили факти. Про це за підсумками засідання оборонного Комітету ВР розповів нардеп Федір Веніславський, передає УНН.

За словами народного обранця, на засіданні комітету були присутні міністр оборони Олексій Резніков та його заступник В’ячеслав Шаповалов. Після їх доповіді стало зрозуміло, що опублікована у ЗМІ інформація була перекручена.

“Судячи з тої інформації, яку надали членам комітету, є певне перекручування та пересмикування фактів у інформації, яка була оприлюднена в ЗМІ. Річ у тому, що міністерство не закуповує продукти харчування, воно закуповує послуги із забезпечення харчування військовослужбовців”, - зазначив Веніславський.

Нардеп розповів, що члени оборонного комітету планують поїхати на склади та виробничі бази компанії-постачальника, аби впевнитися, що вона не є фіктивною. Разом з тим, на комітеті Тимчасову слідчу комісію через скандал у ЗМІ не створювали.

“Відповіді були надані. На скільки вони переконливі - будемо для себе ще з‘ясовувати. Але загалом по кейсу про ці злощасні яйця зрозуміло, що там не так, як видавалося все”, - додав нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Міноборони прокоментували закупівлю послуг харчування за завищеними цінами. У відомстві запевнили, що для них пріоритетом була і залишається організація якісного та безперебійного харчування військовослужбовців. Зазначається, що міністр оборони Олексій Резніков особисто звернувся до Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію щодо порядку, обставин та результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР.