Українка виступила з протестом проти росіянина в журі: її за це покарали

Анна Петренко не змогла виступити у фіналі Міжнародного фестивалю циркового мистецтва через дискваліфікацію.

Українська артистка Анна Петренко була запрошена Міжнародний фестиваль циркового мистецтва в Італії (Salieri Circus Award). Після того, як вона дізналась, що у журі буде росіянин, який підтримує агресію проти України, Петренко виступила з протестом. За це організатори виключили українку з фестивалю.

Артистка Анна Петренко через росіянина в журі вийшла на сцену з українським прапором та роздала листівки глядачам у яких було зазначено, що "Нікулін підтримує вторгнення в Україну". Таким чином дівчина вирішила показати свою незгоду та організувала протест проти громадянина РФ.

"Коли я їхала на фестиваль, я не знала, що вперше з моменту заснування фестивалю до складу журі буде запрошено представника країни-агресора, росії. Через свій виступ я висловлюю своє невдоволення і називаю це рішення організаторів спробою реабілітації іміджу росії, агресора у війні проти України", - написала Петренко в Instagram.

У підсумку, Анну Петренко виключили з фестивалю через "недотримання регламенту".

Місце у журі на Міжнародний фестиваль циркового мистецтва в Італії отримав росіянин Максим Нікулін, син радянського актора Юрія Нікуліна. Він керує Московським цирком та підтримує Путіна, зокрема систематично допомагає російським військовим. Після протесту українки Нікулін назвав вчинок Петренко "недоречним жестом та чистою пропагандою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка розповіла правду про війну в Україні. Через це її покарали та засудили на 5,5 років у Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що в Росії запропонували скинути бомбу на центр Лондона, щоб повернути російських спортсменів до міжнародних змагань.