У двох областях аномальна кількість прокурорів отримали групи інвалідності

Кожен четвертий прокурор у Хмельницькій та Черкаській області має групи інвалідності. В інших областях її має менш як кожен десятий.

Після корупційних скандалів пов'язаних з медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК), Офіс Генерального прокурора опублікував дані щодо кількості прокурорів за областями, які мають статус особи з інвалідністю.

В Офісі Генерального прокурора повідомили про службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності, які видавалися у МСЕК. Згідно з попередньою перевіркою з 8367 прокурорів 493 мають статус особи з інвалідністю.

У більшості областей ця частка не перевищує 10%, однак дві області мають аномальні показники. У Хмельницькі області 61 прокурор має статус особи з інвалідністю, що становить 28,9% від загальної кількості прокурорів в області. 50 прокурорів отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення.

Ще одна область з високим показником кількості прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю стала Черкаська область – 60 прокурорів, або 27,4% від загальної кількості. 59 з них отримали такий статус до повномасштабного вторгнення.

Найменша кількість прокурорів, які отримали групи інвалідності у Волинській, Чернівецькій та Вінницькій області – показники коливаються на рівні 1-2%.

"По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження", - обіцяє Офіс Генерального прокурора.

Статистика кількості прокурорів за областями, які мають статус особи з інвалідністю

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на масштабний корупційний скандал з МСЕК та прокурорами.

Також "Коментарі" писали про міністра охорони здоров'я, який відповів, чи піде з посади після скандалів у МСЕК.