Страуси Януковича на межі вимирання: скандал у Межигір'ї

Передача Межигір'ю державі: що чекає на паркову зону та її мешканців

Громадська організація "НПУ Межигір'я", яка протягом багатьох років опікувалася національним парком "Межигір'я", завершила свою місію. Як повідомили "Коментарі.Київ", майно парку, включаючи зоопарк, було передано до державної установи "Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва Межигір'я". Однак, радість від зміни власника швидко змінилася тривогою за долю тварин, які проживають на території зоопарку.

Директор зоопарку Межигір'я, Олена, не приховує свого занепокоєння. В інтерв'ю “Коментарям” вона розповіла, що новостворена державна установа не має ні достатньої кількості фахівців, ні необхідних ресурсів для належного догляду за тваринами. До слова, на території парку проживають десятки видів представників фауни: кабани, муфлони, благородні олені, лами, різні підвиди страусів, ему, цесарки, павичі, корови та багато інших тварин і птахів.

"У них немає фахівців, немає спеціалістів, хоча вони нам сказали, що у них працює цілий тваринницький відділ. По факту я знаю тільки Інну зоотехніка, яка зараз розривається на частини, і вона сама має доїти, чистити, мити, прибирати, роздавати їжу, за всім цим доглядати. Це просто мильна бульбашка, яка розігрується для того, щоб замилити нам очі", - розповідає Олена.

ГО "НПУ Межигір'я" пропонувала взяти тварин на відповідальне зберігання, забезпечивши їм належний догляд та умови проживання. Проте, керівник державної установи, Сергій Юзвенко, відмовився від цієї пропозиції, запевняючи, що у них є "цілий тваринницький відділ".

Олена стверджує, що це не відповідає дійсності: "3 місяці вони ходили по території і в зоопарку зокрема, ні людей, ні відер, ні кормів - нічого в них не готово".

Ситуацію ускладнюють нічні виклики ветеринарів за хибними повідомленнями про масове отруєння тварин.

“Мене набрали фахівці ветеринарної служби районної, яка нами опікується і запитали “Лєна, що відбувається? Всіх нас, всіх ветеринарів цього району терміново збирають в Межигір’ї У вас масове отруєння, гинуть тварини?”. А я тільки приїхала з ферми, і я не можу зрозуміти, які тварини, хто гине. Я тільки що звідти приїхала. Уже на сьогодні я чітко знаю, що речниця Юзвенка Ірина Головатенко дала вказівку.. Вона подзвонила і дала таку інформацію, що масове отруєння, гинуть тварини, терміново всіх лікарів зібрати в Межигір’ї. Для чого? Я досі не розумію”. - розповіла Олена.

Наразі доля тварин зоопарку Межигір'я залишається невизначеною. Чи зможуть нові власники забезпечити належний догляд за тваринами, покаже час.