Скандал на Євробаченні зі співачкою з Ізраїля: що сталось під час її виступу

Під час виступу Ізраїлю на Євробаченні 2024 використали технологію, яку вперше застосували для представників Росії.

Під час другого півфіналу Євробачення 2024 на сцені з’явилась представниця Ізраїлю Еден Ґолан зі своєю піснею. Попри те, що телеглядачі на екранах бачили вдалий виступ ізраїльтянки, в залі у Мальме була інша атмосфера.

Ізраїль на Євробаченні 2024 переслідують скандали зі старту відбору. Деякі країни закликали дискваліфікувати Ізраїль з Євробачення через військові дії на Близькому Сході та вказували на паралелі з Росією. Згодом організатори конкурсу могли дискваліфікувати країну через текст пісні, проте дали можливість його змінити.

Проте, ще один скандальний випадок стався у другому півфіналі Євробачення 2024. Під час виступу Еден Ґолан відвідувачі у залі освистували її та вигукувати гасла "free Palestine". Представниця Ізраїлю провела номер до кінця, а глядачі на екранах не помітили напружену атмосферу у Мальме.

Як виявилось, організатори конкурсу під час виступу Ґолан використали технологію антиосвистування. Ця технологія на Євробаченні була введена у 2015 році заради приховування настрою залу під час виступу росіянки Поліни Гагаріної. Крім технології антиосвистування, також у кінці виступу ізраїльської співачки були застосовані фальшиві оплески. Під час фінального виступу Еден Ґолан на Євробаченні організатори знову вдались до фальшивих оплесків та антиосвистувальної системи.

Еден Ґолан – це ізраїльська співачка, яка з шести років жила у Москві. Ґолан брала участь у російських талант-шоу, в тому числі у відбіркових турах Дитячого Євробачення. У 2016 році вона виступала в окупованому Криму. А після 2022 року її родина повернулася до Ізраїлю через зростання антисемітських настроїв у Росії. Еден Ґолан публічно не озвучувала свою позицію щодо війни в Україні. На Євробаченні 2024 посіла п'яте місце.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шокуючий виступ Фінляндії на Євробаченні.

Також "Коментарі" писали про поляків, які закликали не голосувати за Україну.