Розалі Номбре, яка стала ШІ-аватаром МЗС відреагувала на критику

Деякі користувачі критикують вибір МЗС України у якості прообраза ШІ-аватара модель Розалі Номбре вказуючи на її шкіру. Українська інфлюенсерка відповіла на критику.

Українська інфлюенсерка та співачка Розалі Номбре погодилась взяти участь у проєкті МЗС України та стати ШІ-аватаром. Однак вибір моделі з не слов’янською зовнішністю викликав обурення в деяких українців, які про це написали в коментарях до відео з презентацією ШІ-аватара МЗС. На цю критику відреагувала Розалі Номбре.

Під відео з ШІ-аватаром Розалі Номбре деякі користувачі писали, "що білої дівчини не знайшлось?", "хоч би вишиванку наділи…", "чорномазу поставили", "чому вона чорна?" та в подібному тоні.

Розалі Номбре не стала відмовчуватись та у своєму Instagram опублікувала скриншоти коментарів зазначивши, що "світ вміє дивувати, і зазвичай не в приємний спосіб". За її словами, такі коментарі її не чіпляють, однак "морально гнітить тальки тенденція".


"Але мене дивує, що люди досі не розуміють, хто вони і хто взагалі українці – а йде війна за те, щоб бути українцем", - пише Розалі Номбре.

Попри це, інфлюенсерка наголосила, що більшість коментарів мають позитивний характер.

"На що дійсно хочеться звернути увагу, що більшість українців свідомі і прекрасні люди – я нами пишаюсь від усього серця", - додає Номбре.

Серед позитивних коментарів які стали на бік Номбре вказували, що "вона українка, а ви расисти", "кому не подобається колір шкіри, хай іде на рашу, там расизм це норм", "це їм не казали, що Ви з Донецька".

Розалі Номбре – українська модель та співачка, яка народилась в Донецьку, а згодом переїхала до Харкова. Популярність Номбре отримала після участі у шоу "Холостяк"ю Батько Розалі з Кот-д’Івуару, однак 27-річна інфлюенсерка не спілкується з ним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство закордонних справ України презентувало нову представницю відомства Вікторію ШІ, яка була створена за допомогою штучного інтелекту, а її прообразом стала Розалі Номбре.