Подробиці стрілянини на Буковинському кордоні розповіли прикордонники

Чернівецькі прикордонники зупинили контрабандистів, які намагалися втекти

У Чернівецькій області охоронці кордону припинили спробу контрабандистів переправити цигарки через українсько-румунський кордон, пишуть "Коментарі".

Цими вихідними, в ході реалізації випереджувальної інформації оперативних співробітників Чернівецького загону, прикордонний наряд відділу "Фальків" помітив групу людей з пакунками за спиною. Чоловіки йшли гірською стежкою в бік кордону з Румунією. З появою військовослужбовців зловмисники покинули свої речі та почали тікати. Не зупинили контрабандистів й попереджувальні постріли прикордонного наряду. Та зрештою горе-бізнесменів затримали.

"Перевіривши прилеглу до кордону територію, знайшли майже 5 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку України. В ході подальших пошукових дій охоронці кордону затримали двох втікачів та водія автомобіля Volkswagen, яким доставляли сигарети у прикордоння. За попередньою оцінкою вартість вилученого тютюну складає понад 200 тисяч гривень", - розповідають в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України - Західний кордон.

За фактом спроби порушення закону прикордонники направили до Національної поліції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 204 ККУ - незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Як писали раніше "Коментарі", роботу прикордонників посилили новоспечені команди кінологів. Після піврічного навчання кінологи зі своїми псами-напарниками вирушили охороняти кордони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Власний гелікоптер: прикордонники показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до Європейського Союзу.