Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України

Євробачення 2024 закінчилось кількома великим скандалами, а також дискваліфікацією одного учасника перед самим фіналом, що сталось вперше за всю історію існування пісенного конкурсу.

Щороку впродовж одного травневого тижня увагу світу привертає Євробачення, на якому майже кожного разу стаються курйозні випадки та скандали. Цей рік не став виключенням, а портал "Коментарі" підготував добірку найбільш гучних скандалів Євробачення 2024.

На Євробаченні 2024 хотіли дискваліфікувати кількох учасників через різні порушення конкурсу, проте одного конкурсанта все ж таки відсторонили від участі у пісенному конкурсі.

Поляки закликали дискваліфікувати Україну з конкурсу

alyona alyona та Jerry Heil на Євробаченні 2024

Перший скандал стався перед самим початком Євробачення 2024 та пов’язаний з Україною. У соціальних мережах деякі поляки висловлювали різке обурення через ролик Jerry Heil, а точніше одяг української співачки. Jerry Heil була одягнена в світшот з написом Banderaciaga, який відсилає до українського борця за незалежність Степана Бандери.

Деякі поляки, які звинувачують Бандеру у геноциді польського народу, заявили, що не будуть голосувати за Україну, а також закликали дискваліфікувати українських співачок.

Перервали виступ конкурсанта з Польщі


Польська співачка Luna на Євробаченні 2024

Наступний скандальний випадок також пов’язаний з Польщею. Під час виступу співачки Luna з піснею "The Tower" у першому півфіналі Євробачення 2024 Сербія перервала пряму трансляцію та показала в ефірі національного телеканалу приїзд Сі Цзіньпіна в місцевий аеропорт.

Через цей інцидент поляки заявили про "серйозне порушення правил конкурсу" та вимагають від Сербії сплатити штраф, а також закликали дискваліфікувати країну з Євробачення.

Освистування Ізраїлю на Євробаченні 2024


Ізраїльська співачка Еден Ґолан на Євробаченні

Ще один скандал стався у другому півфіналі Євробачення. Під час виступу представниці Ізраїлю Еден Ґолан у залі у Мальме публіка освистувала співачку та вигукувало заклики про "вільну Палестину". Проте, глядачі, які спостерігали конкурс на своїх екранах не чули вигуків зали.

Організатори Євробачення використали антиосвистувальну систему, яка глушила вигуки з зали, а в кінці виступу Еден Ґолан були ввімкнені фальшиві оплески. Технологія антиосвистування вперше була застосована на Євробаченні у 2015 році під час виступу російської співачки.

Дискваліфікація Нідерландів з Євробачення 2024


Йост Кляйн з Нідерландів на Євробаченні отримав дискваліфікацію

Найгучнішим скандалом Євробаченні 2024 стала дискваліфікація з пісенного конкурсу представника Нідерландів Йоста Кляйна. Це вперше за 68 років існування Євробачення, коли учасника дискваліфікували після виступів у півфіналах.

Спочатку співака з Нідерландів не пустили на репетицію, а згодом з'явилось рішення Європейської мовної спілки (EBU) щодо дискваліфікації Йоста Кляйна.

"Поведінка Йоста Кляйна щодо члена команди вважається порушенням правил змагань", - йдеться в заяві EBU.

Наразі деталі інциденту за участю Йоста Клайна невідомі. Сам артист не коментував свою дискваліфікацію.

Україна посіла на Євробаченні 2024 року третє місце із 435 голосами, а перемогу здобула Швейцарія з результатом 591 голос.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про один з найбільш шокуючих виступів на Євробаченні 2024.