На Прикарпатті мешканці масово скаржаться на владу: що сталося

Забруднення земель на Прикарпатті - повідомлено про підозру депутату райради

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику комунального підприємства – депутату VІІІ скликання Верховинської селищної ради Івано-Франківської області за фактом забруднення земель (ч. 1 ст. 239 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генпрокурора України.

Кримінальне провадження було зареєстроване на підставі численних скарг жителів смт Верховина. Громадяни скаржилися на жахливий сморід у центрі селища та біля їхніх домівок, а також на потрапляння під час дощу в річку Чорний Черемош отруйних речовин зі стічних вод утвореного сміттєзвалища.

За даними слідства, на території місцевого комунального підприємства здійснювалося сортування сміття. Це спричинило забруднення земельної ділянки шкідливими речовинами.

За оцінками експертів, навколишньому природному середовищу завдано шкоду на понад пів мільйона гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Верховинським РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Хмельницькій ОВА зібрали нараду щодо свавілля у ВЛК та МСЕК

Питання щодо роботи військово-лікарських комісій, функціонування МСЕК, питань мобілізації та бронювання розглянули учора на нараді під керівництвом начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергієм Тюріним.

Участь в ній взяли заступники начальника ОВА та керівники структурних підрозділів, керівництво Головного управління Національної Поліції, Служби Безпеки України, ТЦК та СП. Розпочинаючи засідання очільник області нагадав, що ще в січні провів ряд нарад, в тому числі з залученням правоохоронців, щодо належної організації роботи ВЛК та МСЕК, де наголосив на неприпустимості будь-яких зловживань, зокрема і корупційних. Отже ряд перевірок, які запроваджені в області мають виявити та покарати усіх винних.