Фотограф, що показав світові путінський бронепоїзд, емігрував

Російський трейнспоттер - людина, що захоплюється відстеженням і фотографуванням поїздів, Михайло Коротков першим опублікував світлини бронепоїзда Володимира Путіна

Перші фото бронепоїзда Володимира Путіна з’явилися ще 2018 року, розповів The Washington Post уже після виїзду із Росії Михайло Коротков. В інтерв'ю газеті 31-річний Коротков повідомив, що 2021 року ним, імовірно, зацікавилася ФСБ, пишуть "Коментарі".

Після публікації першого фото Коротков зробив ще багато кадрів із ним, але не викладав більшу частину з них. Уже в травні 2021 року під його відео в ютубі з'явилися коментарі, в яких наводилися дослівні розшифровки його телефонних розмов з іншим трейнспоттером.

"Єдиним поясненням цьому є стеження з боку ФСБ. Ці повідомлення - попередження з боку силовиків більше не фотографувати поїзд Путіна. Після початку війни почав побоюватися, що публікації з фотографіями поїздів можуть використати для звинувачення в диверсійній діяльності або тероризмі. Тож у березні закрив доступ до свого блогу з міркувань особистої безпеки", - розповідає Коротков.

Одразу після оголошення мобілізації фотограф поїхав машиною в Казахстан. Уже перебуваючи за кордоном блогер дізнався, що за двома адресами його проживання прийшли повістки з вимогою з'явитися до військкомату. Зараз він живе на Шрі-Ланці.

"Коментарі" також писали про те, що Володимир Путін останніми роками став регулярно переміщатися країною на спеціальному бронепоїзді. Для цього поруч із резиденціями президента побудували окрему мережу залізниць.

Як повідомляв портал "Коментарі", у путінському бронепоїзді за мільярд рублів є чотири локомотиви та 11 вагонів, у деяких з них - спецзв'язок.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кремль повідомив, що Путін подасть декларацію про доходи, але бачити її росіянам не обов'язково.