Антон Стенюк розлютив публіку жартом про війну і релігію: що сказав комік

Скандал на сцені: перший сольний виступ Антона Стенюка викликав гостру реакцію через жарт про релігійні конфлікти

Український комік Антон Стенюк, вперше виступаючи з сольним стендапом, потрапив у епіцентр гучного скандалу через неоднозначні жарти на релігійну тему. Висловлювання, в яких він висміяв православні конфлікти, викликали миттєве обурення серед глядачів та користувачів соцмереж. Громадські діячі різко засудили коміка, а деякі навіть закликали до юридичних наслідків за його слова.

"Ця війна - це просто нонсенс, я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі так багато мусульман. Я не кажу, що треба вбивати мусульман, я адекватна людина, я розумію, що це зараз не на часі, і тим паче цим уже займаються іудеї, але тим не менше", - висловлювався Стенюк під час виступу.

Ці слова швидко поширилися в соцмережах, породивши хвилю негативних відгуків.

Одним із перших на виступ коміка відреагував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який в офіційній заяві засудив слова Стенюка.

“Не намагайтеся мене переконати, що я нібито не вловив змісту даного "жарту", якого, насправді, тут немає. Проте є відкритий випад проти людей за релігійною ознакою… Шкода, що в даному випадку вказувати на цього негідника, який дозволяє собі цинічно ображати своїх співгромадян, доводиться мені, громадянинові України, який сповідує Іслам”, - зазначив Чубаров

Не залишився осторонь і український омбудсмен Дмитро Лубінець, який звернувся до правоохоронних органів із проханням перевірити дії коміка на предмет порушення закону.

"На основі статті 161 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за розпалювання ворожнечі, комік може бути притягнутий до відповідальності, якщо буде доведено факт порушення", - написав Лубінець