“Агенція оборонних закупівель” не платить за боєприпаси, чим зриває їх постачання: директор підприємства ГУР МОУ

Директор ДГЗП “Спецтехноекспорту” Олексій Петров розповів про ситуацію із закупівлею зброї

В інтересах кого зараз створюється тиск на компанію “Спецтехноекспорт”, яка завезла неймовірну кількість боєприпасів, критичної номенклатури? В інтересах кого блокується сьогодні передплата, щоб не постачали товар з тих складних країн?

“Я, маючи відповідний досвід в контррозвідці, здогадаюсь, в чиїх це інтересах”, - розповів про ситуацію із закупівлею директор ДГЗП “Спецтехноекспорт” Олексій Петров журналісту “Української Правди” Михайлу Ткачу, повідомляє портал “Коментарі”.

Олексій Петров пояснює, що Державне підприємство “Агенція оборонних закупівель” не виконує умови контрактів в частині оплати за боєприпаси, які мають бути доставлені до України і через це постачальники не можуть їх відправити.


Олексій Петров – колишній генерал СБУ, який очолював у 2017-2019 роках Департамент контррозвідки СБУ, пізніше працював на посадах начальника управління СБУ в Кіровоградській області та був губернатором Закарпатської області.

Нагадаємо, ще на початку повномасштабного вторгнення, 9 березня 2022 року, рішенням Кабміну найбільші державні торгівельні організації “Укроборонпрому”, в тому числі і “Спецтехноекспорт”, було передано до Міністерства оборони України. В серпні 2022 року “Спецтехноекспорт” було передано до Головного управління розвідки Міноборони України.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, про ситуацію зі зброєю для України на Заході. Державний секретар з питань збройних сил Міністерства оборони Великої Британії Люк Поллард заявив, що у країн Заходу майже нічого не залишилося на складах, що можна було б передати Києву.