Зеленський привітав українців зі святом Святої Трійці

Кожен день повинен бути як свято Трійці, написав президент Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з православним святом - Святою Трійцею. Своє звернення він розмістив на сторінці у Fаcebook. Зеленський закликав громадян не тримати зла на ближніх і не заздрити.

"Дорогі українці, хочу привітати всіх нас із днем Святої Трійці. Вірю - всі ми будемо дотримуватися старовинного народного звичаю: не будемо сваритися, тримати ні на кого зла і заздрити", - зазначив президент.

У своєму пості він також висловив сподівання, щоб "кожен новий день був, як свято Трійці". Тільки у цьому випадку можна зробити країну кращою", вважає Зеленський.

" target="_blank">

Як повідомляв портал "Коментарі", православные християни відзначають одне з головних церковних свят — Святу Трійцю. В цей день віруючі прославляють Пресвяту Трійцю — Бога Отця, Бога сина і Святого Духа. Це свято відзначають щорічно на 50-ий день після Великодня. У 2020 році свято Святої Трійці збігся як у католиків, так і православних християн, і припав на 7 червня.

Вважається, що вперше в ужиток це свято запровадили учні Христа — апостоли. Біблія вказує, що на Діву Марію і апостолів зійшов Святий дух у вигляді благодатного вогню. Після цього апостоли заговорили різними мовами, щоб проповідувати вчення Христа у різних країнах.