Головна Новини Суспільство релігія Все, що необхідно знати про Різдвяний піст 2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Все, що необхідно знати про Різдвяний піст 2020

Різдвяний піст триватиме з 28 листопада по 6 січня 2021 року

23 листопада 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Різдвяний піст — останній багатоденний піст у році. Він передує одному з найважливіших свят – Різдву Христовому.

Все, що необхідно знати про Різдвяний піст 2020

Фото: sm.news

Цей піст розпочнеться з 28 листопада, а завершиться 6 січня 2021 року. Оскільки піст триває 40 днів, його ще називають Чотиридесятницею.

Що їсти під час посту

Різдвяний піст не відзначається суворістю. Як і під час всіх інших постів, заборонено їсти м’ясо, масло, яйця, молоко та сир. У понеділок, середу і п'ятницю забороняються рибні страви, алкогольні напої, їжа, заправлена олією.

Рибу можна споживати в суботу та неділю, а також на великі свята, які припадають на вівторок або четвер. Якщо ж свята припадають на середу або п'ятницю, то дозволяється додати до свого раціону тільки вино та олію. 

В період з 2 січня по 6 січня піст посилюється. Рибу в цей період заборонено їсти взагалі. Натомість у свій раціон треба додати овочі, каші, бобові та гриби.

Заборонені дії

У Різдвяний піст не можна грішити. Варто контролювати себе: не лаятися, не злитися, не заздрити, позбутися гріховних думок та пристрастей. В цей період краще не влаштовувати гучні свята. Весілля краще планувати на інший період. Дні народження варто справляти спокійно та стримано, без алкоголю.

До кінця посту варто припинити близькість зі своїм партнером.

Призначення посту

Різдвяний піст допомагає вірянам очиститися від гріхів серцем, душею й тілом аби вони могли достойно зустріти Сина Божого, що з'явився у світ.

Всі заборони як в їжі, так і в житті — це лише засіб для правильного духовного життя. З їх допомогою людина відволікається від гріховного, матеріального життя та зосереджується на духовних потребах, а також стає ближчою до Бога.  

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, якою буде купівля новорічних подарунків у 2020 році.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини