Україна закликала Константинополь підвищити статус ПЦУ до патріархату

Рішення буде ухвалене після консультацій з Варфоломієм

Президент України Володимир Зеленський закликав Константинополь підняти статус Православної церкви України до патріархату.

Як розповів Зеленський журналістам, відповідний заклик звучав наприкінці серпня під час зустрічі з послами Вселенського патріарха, які приїжджали до Києва.

"Я сказав, що українці зрозуміли б, якби наш статус був піднятий до патріархату. Екзархи прийняли інформацію та донесуть її до Вселенського патріарха Варфоломія", - повідомив Володимир Зеленський.

За словами президента, екзархи мають бачення плану дій, але відповідне питання має пройти обговорення у патріарха Варфоломія, після чого вони повернутися з конкретними пропозиціями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив проти того, щоб оборонні зусилля ЄС дублювали або конкурували з військовим Альянсом. Він заявив, що прагнення ЄС створити окремі командні структури та заплановані сили швидкого реагування ризикує відволікти ресурси від НАТО. "Чого ЄС не повинен робити, так це починати будувати альтернативні оборонні структури. Наприклад, інтервенційні сили", – сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що до лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. "Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — зазначив він.