Головна Новини Суспільство релігія У ПЦУ підтвердили, що деяким священнослужителям не подобається справжній стан церкви
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПЦУ підтвердили, що деяким священнослужителям не подобається справжній стан церкви

Всередині церковного відомства досі йдуть чвари серед духовенства

18 грудня 2020, 17:31
Поділіться публікацією:

У Православній церкві України підтвердили, що деяким священнослужителям не подобається справжній стан церкви, яке їй надав Вселенський патріархат.

У ПЦУ підтвердили, що деяким священнослужителям не подобається справжній стан церкви

Так, відомо, що Луцький митрополит Михайло Зінкевич заявив, що всередині церковного відомства досі йдуть чвари серед духовенства. Проблема виникла через те, що ПЦУ створена з трьох різних гілок - Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська автокефальна православна церква та кількох священників Української Православної Церкви, тому навіть через два роки вони не можуть прийти до спільного знаменника, як повинна існувати церква.

Також представник церкви заявив, що, на його думку, статус ПЦУ повинен бути змінений на патріархат і саме в цьому напрямку повинна прагнути церква. До такої ж думки прийшов і Філарет, з яким, за словами Зінкевича, більшість священників підтримують відносини.


Раніше "Коментарі" писали про те, що Колишній Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що Константинопольський патріархат спочатку шукав вигоди при даруванні томосу Україні. Платою за нього стали закордонні парафії Української православної церкви Київського Патріархату, які згідно з умовами автокефалії перейшли під керівництво Стамбула.

Крім того, порталу стало відомо, що через місяць, після того, як глава Кіпрської церкви без згоди духовенства одноосібно визнав ПЦУ, а всередині самої церкви назрівав розкол через українського питання, на Кіпрі провели засідання синоду, щоб остаточно розібратися в питанні. У підсумку більшість духовенства проголосувало за визнання Православної Церкви України




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини