Сутички у православному храмі Черкас: попи УПЦ МП напали на капеланів ПЦУ

У Черкасах храм УПЦ МП перейшов до Православної церкви України

Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України та відтепер буде гарнізонним. Про це учора повідомив військовий капелан Володимир Педько.

На території храму, як повідомлялося, буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів. Також є ще дуже багато проєктів, які будуть спільно втілюватися українською громадою.


Раніше в мережі з’явилось повідомлення, що зранку невідомі "захопили" Михайлівський кафедральний собор УПЦ МП у Черкасах.

Близько 100 людей зайшли до собору. Пізніше їм вдалося зайти в єпархіальне управління на території церкви. Мережею ширилось відео конфлікту, що виник внаслідок інциденту.

На відео видно, як прихильники УПЦ МП закидають лавками, палицями та заливають сльозогінним газом капеланів ПЦУ.

Мер міста Черкаси Анатолій Бондаренко також відреагував на події, що сталися у соборі та запросив громаду на спільне обговорення та молитву близько 11-12 години сьогодні, 17 жовтня.

"Запрошую громаду міста Черкаси висловити свою думку стосовно існування московської церкви в нашому місті. Запрошую всіх прийти помолитися за Збройні Сили України, за здоров’я наших воїнів українською мовою в найбільшому храмі в центрі України", – зазначив мер Черкас.

Поліція Черкащини документує обставини конфлікту біля Свято-Михайлівського собору.

До поліції надійшла інформація про скупчення людей на території храму. Правоохоронці прибули на місце події з метою забезпечення громадського порядку, документування правопорушення та встановлення усіх учасників інциденту. На місці працюють слідчо-оперативні групи.

Інформація буде доповнюватись.