Скільки українців підтримує заборону УПЦ Московського патріархату

Соціологічне дослідження показало, як українці ставляться до можливої заборони УПЦ МП.

Більш ніж половина українців - 55,5% підтримують заборону на Українську православну церкву Московського патріархату. Тоді як за функціонування УПЦ МП без будь-яких обмежень виступає 4,5% опитаних українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження Центру Разумкова.

Центр Разумкова опублікував дані соціологічного дослідження щодо умов існування УПЦ МП в Україні. За повну заборону релігійної організації виступило 55,5% респондентів. 12,4% опитаних вважає, що на Українську православну церкву Московського патріархату має об'єднатись з Православною Церквою України. 9,3% вважають, що УПЦ МП має діяти на території України без обмежень, якщо вона вийде з під управління РПЦ МП та оголосить автокефалію, а ще 4,5% виступили за функціонування без будь-яких обмежень.

Найбільше українців, які проти функціонування Українську православну церкву Московського патріархату в Україні на заході – 74%, найменше на півдні – 33,8%.

Також Центру Разумкова запитав українців, як вони ставляться до заборони діяльності релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в Росії. Підтримують, або скоріше підтримують заборону понад 71% українців. Протилежну думку висловили майже 13% респондентів. Крім того, 64,8% українців вважає, що Російська православна церква та Патріарх Московський Кирило заохочують та підтримують агресію Росії проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардепи підтримали законопроєкт про заборону УПЦ Московського патріархату у першому читанні

Також "Коментарі" писали, що народні депутати зареєстрували законопроєкт, який передбачає нове свято в Україні - День подяки Богові.