Прощена неділя 2021: що потрібно зробити до 14 березня

14 березня - найважливіший день підготовки до Великого посту

Прощена неділя у 2021 році випадає на 14 березня - це останній день Масляної, і відповідно, останній день перед початком Великого посту. З давніх-давен в цей день було заведено просити один в одного пробачення. Але до цього дня потрібно готуватися заздалегідь, що важливо встигнути зробити?

Згадати про свої гріхи

До Прощеної неділі згадайте про неправильні вчинки, образи та гріхи, які ви нанесли близьким людям або друзям. А ще краще запишіть все це на листочку, щоб 14 березня не просто сказати "вибач мені", а попросити вибачення за щось конкретне, за те, що не дає вам спокою.

Згадайте про образи інших людей

Багато хто вважає, що суть Прощеної неділі полягає в тому, щоб попросити вибачення, але важливіше не просити, а дарувати його. Згадайте людей, які кривдили або ображали вас. Запишіть, що колись поганого зробили вам конкретні люди й постарайтеся в цей день дарувати їм прощення. Але не кажіть людині про те, що вона потрапила у ваш "чорний" список. Просто відпустіть в душі свою образу на неї. Пам'ятайте, що Божого прощення гідні лише ті, хто вміє прощати близьких.

Відвідати храм

В суботу і в неділю в храмі проводитимуться служби, бажано в ці дні відвідати церкву. Якщо такої можливості немає, тоді помоліться про прощення гріхів перед іконами у себе вдома.

Перейнятися любов'ю до близьких

Перед Прощеною неділею постарайтеся ні з ким не сваритися, навпаки, в ці дні краще перейнятися любов'ю до свого ближнього, до Бога, до світу і сконцентруватися на хороших і позитивних думках.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які православні свята відзначатимуть українці в березні.