Папа Римський попереджає про ще більші руйнування та спустошення

Попри тяжку ситуацію у світі пов'язану з війною в Україні, голодом, зростанням вартості життя, злиднями, Понтифік попереджає, що далі може бути ще гірше.

Папа Римський Франциск під час меси у Ватикані заявив, що у нього є жахливий прогноз для світу. За словами католицького релігійного діяча в майбутньому будуть "ще більші руйнування та спустошення". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на британське видання Daily Mail.

Меса, яка пройшла 11 грудня вшанувала свято Пресвятої Богородиці Гваделупської, яке припадає на наступний день. Подія присвячена явленню Діви Марії молодому чоловікові Хуану Дієго, що відбулось у 1531 році в Мехіко. Цей день в Мексиці національним світом.

Під час своєї промови 85-річний Папа Римський повідомив, що попри тяжкі часи для світу, включно з війною в Україні, голодом, бідністю, енергетичною кризою за словами Франциска все буде ще більше погіршуватись.

"Це гіркий час, сповнений гуркотом війни, зростанням несправедливості, голоду, злиднів і страждань, але в цей похмурий і тривожний час є ознаки ще більшого руйнування і спустошення", - говорить Понтифік.

Далі Папа Римський наголосив, що потрібно проблеми долати усім разом і не забувати про рідних.

"Негайно приєднайтеся одне до одного, вийдіть назустріч нашим братам і сестрам, які були забуті та відкинуті нашим споживацьким та байдужим суспільствам", - говорить Папа Римський Франциск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський під молитви на Іспанських сходах у центрі Риму заплакав згадуючи про Україну. Молитва про Пречисту Діву, яку Франциск зачитав в Римі символізує початок різдвяних свят.

Також "Коментарі" писали про реакцію Понтифіка на ракетний обстріл України з боку Російської Федерації.