Орбан знову виступив із антиукраїнською заявою: що цього разу не сподобалося Будапешту

Віктор Орбан закликає не допускати на ринок ЄС українську агропродукцію

Українську сільськогосподарську продукцію не слід допускати на європейський ринок. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію має прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого цитує угорська партія "Фідес", пише "Magyar Nemzet".

"Проблема європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель встановлює правила, які роблять виробництво дедалі дорожчим для них... Аналогічно відбувається і в Угорщині, але водночас вони дозволяють імпортувати сільськогосподарську продукцію до Європи з країн, де такі ж правила не діють", – заявив угорський прем'єр.

За його словами, правила треба змінити, бо ніхто не слухає фермерів, які відчувають прірву між ними та тими, хто приймає рішення у Брюсселі.

Автори матеріалу вказують, що протести фермерів у Європі набирають обертів, а останніми днями до них приєдналися рибалки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - польські фермери, які з 9 лютого відновили часткову блокаду кордону з Україною, запланували на 20 лютого вже повну блокаду. У Вроцлаві заявлений як мирний протест фермерів вилився в агресивну акцію з використанням яєць, фаєрів та фарби. Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина запевняє, що офіційний Київ намагається знайти вирішення проблеми. І наголошує, що економічного у цих протестів мало. У вечірньому зверненні 15 лютого президент Володимир Зеленський наголосив на важливості разом із Польщею знайти вихід із ситуації. А також закликав визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з РФ на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства та, зокрема, фермерів – і українських, і польських. Що і чому відбувається зараз на українсько-польському кордоні? Які важелі впливу на ситуацію? Що слід робити, щоб вирішити конфлікт? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.