Головна Новини Суспільство релігія Християни-католики відзначають Різдво Христове
commentss НОВИНИ Всі новини

Християни-католики відзначають Різдво Христове

Католицьке Різдво на два тижні випереджає православне

25 грудня 2020, 08:32
Поділіться публікацією:

Одне з головних християнських свят — Різдво Христове відзначають сьогодні християни-католики. Дата Різдва, яке відзначається за Григоріанським календарем, на два тижні відрізняється від дня, в який Різдво Христове святкують православні християни. Так, у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні, католицьке Різдво традиційно відзначають 25 грудня.

Християни-католики відзначають Різдво Христове

Головна меса, яку провів у Ватикані глава католицької церкви Папа римський Франциск, почалася в цьому році раніше звичайного. Через епідемію коронавірусу число присутніх довелося обмежити. Меса традиційно пройшла в базиліці Святого Петра.

В ході служби понтифік зазначив, що під час пандемії люди повинні ще раз згадати про своє людський обов'язок допомагати нужденним, тому як сам Христос народився бідним ізгоєм.

"Син Божий народився знедоленим, щоб сказати нам, що кожен знедолений — дитя Боже", — сказав Франциск під час проповіді.

Не так давно день 25 грудня зробили в Україні вихідним. Оскільки Різдво в цьому році припало на п'ятницю, українці зможуть відпочити три дні поспіль.

Як повідомляв портал "Коментарі", в цього 12 місяців тому Віфлеєм, шанований як місце народження Ісуса, відзначав свій самий жвавий святковий сезон за останні два десятиліття на тлі стійкого зниження насильства в регіоні, а також сплеску числа паломників і туристів. Але тепер готелі, які розширювалися в 2019 році, закриті віконницями, і багато урочистості проходитимуть в основному онлайн. Проте, усвідомлюючи, що в цю пору року погляди всього світу спрямовані на їх місто, у владі Віфлеєма кажуть, що хочуть бути маяком надії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

yur

25 грудня 2020, 10:46

Чому тільки католики, багато православних церков теж святкують сьогодні Різдво???


Новини