Глава РПЦ патріарх Кирило закликав не вірити чуткам про багатство православних священиків

Скандальний московський патріарх Кирило в черговий раз розповів, що його засмучує, що люди легко піддаються обману

Глава Російської православної церкви Московського патріархату Кирило заявив, що в світі регулярно виникають чутки про розкішне життя православних носіїв санів, що взагалі не відповідає істині. Про це передає російське видання "Сноб".

Так, під час проведення літургії в одному з храмів в центрі Москви, патріарх заявив, що довірливістю до подібних наклепів страждають не тільки миряни, але й самі служителі культу.

"Зовсім недавно давно знайомий мені архієрей звернувся за матеріальною допомогою під приводом, що у мене, відповідно до загальновідомої інформації, є в особистому розпорядженні шість мільярдів доларів. Значить, цю маячню досяг свідомості архієрея, і він в нього повірив", - зазначив патріарх.

Кирило додав, що якщо священнослужителі почнуть говорити "сильним світу цього" те, що їм приємно чути замість "божественної правди", церква "на руках носити будуть".

"Сьогодні такого не відбувається, і це, на його думку, свідчить про те, що вона" прагне тихим голосом звертатися до людей зі словом, сповненим божественної правди ", - уклав у своєму посланні глава РПЦ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в священному Синоді РПЦ категорично розкритикували сурогатне материнство, назвавши його "потворним явищем".