Головна Новини Суспільство медицина "Знизить серйозність і смертність": вчені знайшли препарат для лікування коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Знизить серйозність і смертність": вчені знайшли препарат для лікування коронавірусу

Він може значно змінити тяжкість коронавірусу і спосіб лікування пацієнтів з цим захворюванням

24 грудня 2020, 14:28
Поділіться публікацією:

Експерти з Ізраїлю з'ясували, що препарат фенофібрат для зниження рівня жирів в організмі здатний значно полегшити симптоми COVID-19 і сам перебіг захворювання. Результати цього дослідження опубліковані в журналі EurekAlert.

"Знизить серйозність і смертність": вчені знайшли препарат для лікування коронавірусу

Вчені знайшли препарат для лікування коронавірусу. Фото: unsplash

Згідно зі словами вчених, коронавірус перешкоджає ефективному розщепленню жиру в легенях. І в такому випадку фенофібрат є досить ефективним, оскільки він був розроблений для боротьби з високим рівнем тригліцеридів (жирів) в організмі. Відзначається, що препарат вийшов на ринок ще в 1975 році.

Лабораторні результати, які були отримані в ході дослідження, показали багатообіцяючу перспективу. В експерименті взяли участь 1500 пацієнтів з коронавірусом і з'ясувалося, що саме фенофібрат здатний зупинити прогресування захворювання і зменшити пошкодження легенів.

Вчені кажуть, що люди, які лікувалися цим препаратом, буквально за кілька днів йшли на поправку. Вони додають, що "серед цих пацієнтів була нульова смертність".

Отримані дані дають фахівцям можливість припустити, що препарат, який вже встиг показати свою безпеку та ефективність, може змінити подальший розвиток COVID-19 — від руйнівного захворювання до більш керованої форми респіраторної застуди. Далі вчені продовжать детально вивчати це питання спільно з іншими клінічними центрами США та Європи.

"Навіть зараз, коли ми бачимо впровадження численних вакцин, спрямованих на зниження передачі хвороби і захист вразливих груп населення, цей препарат може допомогти в прямому лікуванні вірусу і знизити його серйозність і смертність. Ми сподіваємося побачити перші результати клінічних досліджень в найближчі місяці", — заявили експерти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки може зберігатися імунітет після щеплення від COVID-19. У людей, які перехворіли на коронавірус, і у тих, хто вакцинувався, може виробитися довгостроковий клітинний імунітет проти вірусу SARS-CoV-2. Таку заяву зробили імунологи Університету Монаша в Австралії, після проведення нового наукового дослідження. Результати та висновки вчених опубліковані в журналі Science Immunology.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини