Головна Новини Суспільство медицина Знищити коронавірус за дві хвилини: вчені розповіли, як це зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Знищити коронавірус за дві хвилини: вчені розповіли, як це зробити

В ході недавніх лабораторних досліджень знайшовся ефективний спосіб захиститися від коронавірусу

12 грудня 2020, 22:33 comments2694
Поділіться публікацією:

Фахівці з Америки провели нове дослідження, в ході якого з'ясували досить цікавий факт. Вони дізналися спосіб, який може знищити коронавірус за дві хвилини на 99,9 відсотка. Результати цього дослідження опубліковані у виданні British Dental Journal.

Знищити коронавірус за дві хвилини: вчені розповіли, як це зробити

Профілактика коронавірусу. Фото: dental-tribune

Згідно зі словами експертів, нейтралізувати вірус за такий короткий проміжок часу можна, і для цього знадобиться зубна паста з цинком і оловом. Варто також зазначити, що ополіскувач для порожнини рота з хлоридом цетилпіридинію знищує вірус всього за півхвилини.

Програма була проведена для того, щоб визначити, чи можна знизити поширення вірусу за допомогою засобів догляду за порожниною рота. В експерименті взяло участь 260 осіб, у яких підтвердився коронавірус. Через деякий час вчені оцінили ефективність такого методу.

"Ми знаходимося на ранніх стадіях наших клінічних досліджень, але наші попередні лабораторні та клінічні результати дуже багатообіцяючі", — заявила доктор Марія Райан.

Вона додала, що зубна паста і ополіскувач не зможуть на 100 відсотків гарантувати безпеку, але вони можуть допомогти знизити передачу і уповільнити поширення вірусу. Але важливо також не забувати і про інші профілактичні заходи — носіння маски і миття рук.

"Результати показують, що деякі зубні пасти і рідини для полоскання рота можуть допомогти уповільнити поширення SARS-CoV-2 за рахунок тимчасового зниження вірусного навантаження у роті", — розповіли дослідники.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, гени, які можуть бути причиною важкої форми COVID-19. Люди, які у важкій формі перенесли або переносять COVID-19, можуть мати гени, через які їх стан може погіршитися. Про це заявили експерти Единбурзького університету, опублікувавши результати своєї роботи в журналі Nature.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини