Головна Новини Суспільство медицина ЗМІ дізналися, скільки коштують вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки коштують вакцини від коронавірусу

Найдорожчою виявилася вакцина від виробника Moderna

18 грудня 2020, 15:30
Поділіться публікацією:

Бельгійський уряд випадково розкрив ціни на вакцини проти коронавірусу. Про це дізналися журналісти видання Politico.

ЗМІ дізналися, скільки коштують вакцини від коронавірусу

Стало відомо ціну вакцин від COVID-19. Фото: Depositphotos

Опозиційну партію звинуватили  в тому, що у бюджеті на наступний рік нібито немає ясності щодо витрат на вакцини від коронавірусу. Тому держсекретар з питань бюджету Бельгії Ева де Блеекер на емоціях опублікувала у Twitter таблицю, де написано про кожну вакцину та вказано ціну.  

Відтак найдорожчим препаратом виявилася Moderna. Ціна за одну дозу складає 18 доларів. Виробники BioNTech/Pfizer вказали ціну 12 євро.  Вакцина CureVac коштує 10 євро. За Johnson & Johnson доведеться заплатити 8,50 доларів. Доза однієї вакцини Sanofi/GSK вартуватиме 7.56 євро. Oxford/AstraZeneca виявилися виробниками найдешевшої вакцини. Її ціна становить 1,78 євро.

Через пів години Ева де Блеекер видалила твіт. Але бельгійським журналістам вдалося зберегти дані.

Нагадаємо, що вакцинація проти Covid-19 почнеться в ЄС 27, 28 і 29 грудня. Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) оголосило, що розгляне долю вакцини Pfizer-BioNTech 21 грудня — на тиждень раніше запланованого терміну. Комісія уточнила, що потім дасть дозвіл протягом двох днів після схвалення препарату.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що влада України планує виділити 2,6 мільярда гривень на закупку вакцин та проведення щеплень проти коронавірусу. Проте Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу заявив, що насправді на цю процедуру потрібно в 6 разів більше коштів, ніж пропонується.

МОЗ має чітко розрахував суму, яка зможе забезпечити всіх українців вакцинами — 15,1 мільярда гривень. Оскільки недостача коштів велика — МОЗ в екстреному порядку шукає джерела,  звідки зможе взяти суму, якої не вистачає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини