Головна Новини Суспільство медицина Захист на 92%: вчені назвали найнадійнішу маску під час пандемії COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Захист на 92%: вчені назвали найнадійнішу маску під час пандемії COVID-19

Вчені в США провели дослідження

13 лютого 2021, 01:05 comments2266
Поділіться публікацією:

Подвійна маска може запобігти 92% інфекційних частинок. Про це свідчать дані Центрів США з контролю і профілактики захворювань, передає СNN.

Захист на 92%: вчені назвали найнадійнішу маску під час пандемії COVID-19

Маски. Фото з відкритих джерел

Як показують нові дослідження, подвійне маскування може значно поліпшити захист.

"Дослідники виявили, що накладення тканинної маски поверх медичної процедурної маски, така як одноразова синя хірургічна маска, може заблокувати вихід 92,5% потенційно інфекційних частинок за рахунок більш щільної посадки і усунення витоку", — йдеться в повідомленні.

Ці експериментальні дані підтверджують, вважають вчені, що всі люди у віці від 2 років і старше повинні носити маски в громадських місцях і в разі присутності сторонніх людей у вас вдома.

Тому рекомендується, щоб маски складалися з двох або більше шарів, при цьому повністю закривали ніс і рот, а також щільно прилягали до носа і з боків обличчя.

Дослідження також показало, що, коли й інфіковані, й неінфіковані особи носили подвійні маски, то сукупний вплив потенційно інфекційних аерозолів неінфікованої людини знижувався на 96,4%.

Відзначається, що носіння маски, що добре сидить на людині, дуже важливе для захисту вас і оточення.

На думку вчених, маски стали важливою частиною боротьби з коронавірусом, коли була виявлена здатність вірусу передаватися безсимптомними носіями.

"Дослідження доводять, що маски можуть запобігти поширенню коронавірусу. Тепер, коли відомо, наскільки добре працюють маски, наступний крок — поліпшити їх роботу ", — сказав доктор Джон Брукс, головний лікар центру CDC з реагування на COVID-19.

Раніше повідомлялося, чи потрібен цинк і вітамін С при коронавірусі. З'явилося нове дослідження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ramplan

13 лютого 2021, 15:15

put on a mask, don't be shit

Serg (Kyiv)

13 лютого 2021, 14:19

Гена, еще больший идиотизм закрывать глаза на факты: на то, что Covid-19 провоцирует осложнения, дающие высокую смертность, и не только среди стариков, и то, что распространяют его зачастую именно ничего не признающие "герои", не имеющие явных симптомов, а потому гордо плюющие на то, что подвергают опасности других (очевидно, гадить ближнему является ментальной традицией такой публики). Как и то, что борьбу с коронавирусом ведут и те страны, которые никак в симпатиях к МВФ не заподозришь. И которых фото-видео грузовиков, вывозвших умерших, и переполненных моргов в Италии, Испании, где люди поначалу "не поверили" в серьезность болезни, ничему не учит. Очевидно, чтобы поступить правильно, надо принять закон об общестенном договоре: кто не хочет соблюдать правил безопасности, в частности, носить маску - его право, но только после подписания официального заявления-обязательства, что, во-первых, если он таки заболеет Covid-19, то полностью он, а не государство, несет расходы по исправлению результатов своего выбора. А во-вторых - если заболеет кто-либо из бывших с таким безмасочным героем в контакте, и в результате обязательного в таком случае обследования подтвердится, что он был безсимптомным носителем, то все расходы на лечение и реабилитацию зараженного им человека должен нести такой герой-отказник от мер безопасности, а не государство, и тем более - не постадавший от его эгоистического геройства человек. Вот тогда все будет по правде - каждый имеет право на выбор, но каждый должен за него отвечать.

Гена

13 лютого 2021, 01:37

Какой идиотизм и люди продолжаю во всё это верить... Вирус который в 99% люди переносят без осложнений и который не опаснее сезонного гриппа, который так раскрутили СМИ и подконтрольные от МВФ правительства. Издевательство и оболванивания людей. Достаточно, пора проснуться. Всем добра и Люди учите, знайте Свои права с то как-то слишком много абсурдных и ничем не подкрепленные обязанностей .


Новини