Яке просте вміння вказує на стан здоров'я

Дослідники дійшли висновку, що здатність залишатися у вертикальному положенні під час руху чи спокою є не таким простим умінням

Науковці виявили, що навіть здатність стояти на ногах може розповісти про стан організму. Щоправда, йдеться про вміння балансувати саме на одній нозі. Дослідники дійшли висновку, що здатність залишатися у вертикальному положенні під час руху чи спокою є не таким простим умінням, адже потребує участі і когнітивної, і сенсорної та нервово-м'язової систем організму, передає newsouou.

І важливість балансування справді не перебільшена, адже без неї збільшуються ризики падіння, інвалідності та навіть смертності у людей похилого віку. І справді, з віком стає складніше балансувати. Згідно з дослідженням, від падінь через це страждають близько 28-35% людей віком від 65 років, а також 35-42% віком від 70 років. Крім того, майже 37 мільйонів випадків падінь на рік були досить серйозними та завершувалися допомогою медиків. Загалом легко перевірити свій рівень балансування: досить просто спробувати постояти і пострибати в різні боки на одній нозі. Якщо вдається не так просто, саме час зайнятися спортом і не ігнорувати свій фізичний стан. Тому регулярна фізична активність у будь-якому віці допомагає підтримувати балансування та знизити шанси не лише на невдалі падіння, а й на довголіття.

Нагадаємо, перед початком зими наш організм може відчувати стрес, оскільки він ще не адаптувався до холодної погоди. У цей період шанс "підхопити" застуду чи грип різко зростає. Щоб не захворіти, лікарка Ольга Чиркова поділилася кількома порадами. Фахівець зазначила, що свій імунітет потрібно постійно зміцнювати, а також не забувати тепло одягатися, причому одяг має бути не лише теплим, а й багатошаровим. Наприклад, якщо ви їхатимете в транспорті і вам стане спекотно, то буде можливість розстебнутись і не спітніти. Крім цього, багатошаровий одяг тепліший ще й тому, що кожен повітряний прошарок між елементами одягу теж зберігає тепло.