Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ назвала основні виклики для охорони здоров'я в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ назвала основні виклики для охорони здоров'я в 2021 році

В середині грудня Великобританія повідомила про 2 нових штами SARS-CoV-2 з мутацією N501Y, які відрізняються підвищеною заразністю

28 грудня 2020, 20:15
Поділіться публікацією:








Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) пояснила, що в наступному році потрібно приділити особливу увагу вивченню нових штамів вірусу. Таку заяву зробив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус на брифінгу в Женеві.

ВООЗ назвала основні виклики для охорони здоров'я в 2021 році

Коронавірус в Україні. Фото: unsplash

Він додав, що майбутній рік може виявитися для всього суспільства не менш важким, ніж цей.

"В даний час ми щільно працюємо з науковцями в усьому світі, щоб краще зрозуміти будь-які зміни вірусу, а також те, яким чином ці зміни позначаються на його здатності поширюватися і викликати у людей захворювання", — сказав гендиректор.

Відомо, що в середині грудня Великобританія повідомила про 2 нових штами SARS-CoV-2 з мутацією N501Y, які відрізняються підвищеною заразністю.

А в кінці листопада даний вірус набув ще близько 17 мутацій, після чого він почав стрімко поширюватися. Вчені припускають, що вірус зараз поширюється майже в 2 рази швидше, ніж всі штами, які існують. Згідно з їхніми даними, він вже встиг пробратися в ПАР, Данію та інші країни Європи.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, найефективніші способи захиститися від коронавірусу. Новий науковий експеримент, який був опублікований в медичному журналі Lancet, показав, які методи є найбільш ефективними для захисту від коронавірусної інфекції.
Після всіх проведених досліджень вчені озвучили 3 основні висновки:
Фізичне дистанціювання: можливість заразитися коронавірусом на відстані менше 1 метра становить майже 13 відсотків, в той час як відстань більше 1 метра знижує ризик до 2, 6 відсотків.
Маски для обличчя: ймовірність заразитися без носіння медичної маски становить 17,4 відсотка, тоді як носіння маски знижує ризики до 3 відсотків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини