Головна Новини Суспільство медицина Віталій Боговін відкрив Центр телемедицини, що надає нові можливості для медицини в цілому
commentss НОВИНИ Всі новини

Віталій Боговін відкрив Центр телемедицини, що надає нові можливості для медицини в цілому

Телемедицина дозволяє сімейним лікарям вести ефективну комунікацію з вузькими спеціалістами, в тому числі з питань COVID-19

5 листопада 2020, 15:38
Поділіться публікацією:

Центр буде координувати процес надання телемедичних консультацій між лікарями первинної ланки та лікарями-фахівцями. Про це керівник Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін заявив на офіційному відкритті обласного центру телемедицини, створеного на базі Запорізької обласної клінічної лікарні. 

 Віталій Боговін відкрив Центр телемедицини, що надає нові можливості для медицини в цілому

"Коронавірус не залишив нам вибору і часу на роздуми! Тому, ми оперативно на всіх фронтах боремося з хворобою, яка щодня забирає життя! І телемедицина — один з інструментів. З того, що я сьогодні побачив, немає сумнівів, нам це вдалося! це означає, що кожен хворий з найвіддаленішого села області зможе швидко отримати професійну консультацію за місцем проживання! А лікарі зможуть безконтактно допомогти великій кількості хворих. Такі методи рятують життя! За 39 днів ми створили телемедичний центр і стали другою областю в Україні, яка застосовує сучасні технології у сфері охорони здоров'я", — зазначив Віталій Боговін.

Сьогодні до телемедичної мережі Запорізької області на першій ланці надання медичної допомоги під'єднані 33 установи, ще 13 планується приєднати найближчим часом. Що стосується другої ланки, то, в першу чергу, були підключені опорні заклади охорони здоров'я, а саме — 20 закладів з 24 запланованих. Також в мережу увійшли 6 ключових установ третього рівня з 10 запланованих.

Глава ОДА підкреслив, що телемедицина відкриває дуже великі й нові можливості для сфери медицини в цілому.

"Під час консультацій лікарі зможуть пересилати в захищеному електронному вигляді інформацію про пацієнта, включаючи дані обстежень: дані електрокардіографії, УЗД, рентгенодіагностики, МРТ, що забезпечує ефективну комунікацію сімейного лікаря (терапевта, педіатра) з вузькопрофільним фахівцем", — підкреслив Віталій Боговін.

 Віталій Боговін відкрив Центр телемедицини, що надає нові можливості для медицини в цілому - фото 2
 Віталій Боговін відкрив Центр телемедицини, що надає нові можливості для медицини в цілому - фото 3
 Віталій Боговін відкрив Центр телемедицини, що надає нові можливості для медицини в цілому - фото 4
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, на який діти чекали 4 роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини