Головна Новини Суспільство медицина Виявлений в ПАР новий штам коронавірусу може виявляти слабкі місця імунної системи людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлений в ПАР новий штам коронавірусу може виявляти слабкі місця імунної системи людини

Працює, як вірус в комп'ютері

24 грудня 2020, 21:20
Поділіться публікацією:

Виявлений в Африці різновид коронавірусу під назвою 501.V2, здатен сканувати захисні сили організму будь-якої людини та виявляти в імунітеті "проломи", а значить може поводитися більш агресивно, ніж коронавірус, який викликав пандемію в цьому році. Таку заяву зробив для ЗМІ гендиректор Ради з медичних досліджень ПАР Гленда Грей.

Виявлений в ПАР новий штам коронавірусу може виявляти слабкі місця імунної системи людини

За її словами, 501.V2, атакуючи організм людини, "вивчає" відповідь імунітету і вишукує найбільш вразливі місця в захисті організму. Тому вчені очікують, що вже зовсім скоро цей варіант вірусу групи COVID-19 стане "батьком" цілої групи агресивних штамів коронавірусу, оскільки, переходячи від людини до людини, він продовжує мутувати й мутувати.

Грей звернула увагу, що це цілком природна поведінка для вірусів взагалі, але 501.V2 вже показав, до якої міри може бути агресивним і що пристосовується до будь-яких умов.

Раніше "Коментарі" писали про те, що імунітет людини, який переніс вірус SARS-CoV-2, має сили чинити опір впровадженню вірусу в середньому 8 місяців. До таких висновків прийшли австралійські дослідники, провівши ряд спостережень. Результати дослідів опубліковані в журналі Science Immunology.

Крім того, порталу стало відомо, що мутований британський різновид коронавірусу SARS-CoV-2 більш контагіозна для людей не старше 60 років. В той самий час, за словами представників Центру громадського здоров'я, у вчених немає достовірної інформації про тяжкість перебігу захворювання, а також про те, який відсоток смертності новий коронавірусний штам може викликати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.enca.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини